حلوة الخوخ-حلويات العيد-
صفحة 1 من اصل 1
حلوة الخوخ-حلويات العيد-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير ***
1كوب زبدة بحرارة المطبخ
1 بيضة *1\2 كوب سكر ناعم*فانيليا
3\4 كوب نشاء*1\2 ظرف خميرة البيكنج بودر
3اكواب دقيق ممكن تزيد شوية او تنقص شوية
المقادير ***
1كوب زبدة بحرارة المطبخ
1 بيضة *1\2 كوب سكر ناعم*فانيليا
3\4 كوب نشاء*1\2 ظرف خميرة البيكنج بودر
3اكواب دقيق ممكن تزيد شوية او تنقص شوية
التغليف****
تقريبا كوب سكر (عينك ميزانك) شوية صبغة غداية اصفر واحمر
قليل من النيوتلا
قليل من مربى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الطريقة*****
نخفق السكر مع الزبدة تما نضيف البيض ونستمر فى الخفق
لما يمتزج الخليط تماما انضيف باقى المواد بالتدريج ونعجن بخفة
العجين بيكون خفيف ولين ومش جامد او يابس قريب من عجينة البيتفور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل كرات متوسطة كما فى الصورة
نضعها فى طاجين مدهون بشوية زبدة و شوية دقيق
نضغط بشوية على كل كرة من فوق لاانها حاتنتفخ شوية فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نخبزهم فى فرن ساخن مسبقا على درجة 170 تقريبا 15 دقيقة
المفترض ان لونهم يبقى ابيض لايتغيرو الا شوووية جدا لانه لو بقو كتير فى الفرن راح يكون البسكوت يابس (وهدا غير مطلوب اكيد)
نطلعهم من الفرن نتركهم يبردو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نلصق بين كل حبيتين من البسكوت مربى ومجموعة اخرى بشوكولاتة النيوتلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الصبغة مع قليل من هده الخيارات (ماء عادى*عصير خوخ*ماء زهر او عطر) انا وضعت القليل جدا من الماء العادى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تما نغطس كل بسكوتة من جانب فى الصبغة الصفراء والجانب الاخر فى صحن الصبغة الحمراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا البسكويت حشيته مربى وشوكولاتة جاهز لتغليف
تما ندحرجها فى السكر وهكدا حتى ينتهى المقدار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونتحصل على [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ماشاء الله شكل وطعم ومش مكلف ابدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تقريبا كوب سكر (عينك ميزانك) شوية صبغة غداية اصفر واحمر
قليل من النيوتلا
قليل من مربى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الطريقة*****
نخفق السكر مع الزبدة تما نضيف البيض ونستمر فى الخفق
لما يمتزج الخليط تماما انضيف باقى المواد بالتدريج ونعجن بخفة
العجين بيكون خفيف ولين ومش جامد او يابس قريب من عجينة البيتفور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل كرات متوسطة كما فى الصورة
نضعها فى طاجين مدهون بشوية زبدة و شوية دقيق
نضغط بشوية على كل كرة من فوق لاانها حاتنتفخ شوية فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نخبزهم فى فرن ساخن مسبقا على درجة 170 تقريبا 15 دقيقة
المفترض ان لونهم يبقى ابيض لايتغيرو الا شوووية جدا لانه لو بقو كتير فى الفرن راح يكون البسكوت يابس (وهدا غير مطلوب اكيد)
نطلعهم من الفرن نتركهم يبردو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نلصق بين كل حبيتين من البسكوت مربى ومجموعة اخرى بشوكولاتة النيوتلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الصبغة مع قليل من هده الخيارات (ماء عادى*عصير خوخ*ماء زهر او عطر) انا وضعت القليل جدا من الماء العادى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تما نغطس كل بسكوتة من جانب فى الصبغة الصفراء والجانب الاخر فى صحن الصبغة الحمراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا البسكويت حشيته مربى وشوكولاتة جاهز لتغليف
تما ندحرجها فى السكر وهكدا حتى ينتهى المقدار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونتحصل على [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ماشاء الله شكل وطعم ومش مكلف ابدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
feirouz- المراقبة العامة
-
رسالة sms :
الهويات :
المهن :
الاعلام :
الجنس :
عدد الرسائل : 1549
نقاط التميز : 17888
تاريخ التسجيل : 24/09/2010
مواضيع مماثلة
» حلوة القرنفلية-حلويات العيد-
» حلوة لمشكلة-حلويات العيد-
» حلوة الشمعة-حلويات العيد-
» حلوة الكادو-حلويات العيد-
» حلوة البيستاش-حلويات العيد-
» حلوة لمشكلة-حلويات العيد-
» حلوة الشمعة-حلويات العيد-
» حلوة الكادو-حلويات العيد-
» حلوة البيستاش-حلويات العيد-
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس يناير 26, 2023 4:51 pm من طرف guerna noureddine
» حضارات ماقبل التاريخ
الخميس نوفمبر 16, 2017 5:36 pm من طرف بن عامر لخضر
» واد سوف على مر الزمان ثاني اكبر معلم تاريخي فالجزائر
الخميس نوفمبر 16, 2017 5:34 pm من طرف بن عامر لخضر
» من أقطابنا لبرج الغدير : زاوية سيدي احسن بلدية غيلاسة دائرة برج الغدير
الثلاثاء نوفمبر 14, 2017 6:38 pm من طرف بن عامر لخضر
» انتشار الامازيغ
الأحد أكتوبر 22, 2017 6:40 am من طرف بن عامر لخضر
» من اقطابنا لبرج الغدير: رحلة في ذكرى 8ماي1945( بئر ميشوبأولاد سي احمد )
السبت أكتوبر 21, 2017 5:56 pm من طرف بن عامر لخضر
» برج الغدير : منارة علم بقرية الدشرة ( مسجد الحاج الشريف )
الأحد أكتوبر 08, 2017 1:09 pm من طرف بن عامر لخضر
» برج الغدير : منارة علم بقرية الدشرة ( مسجد الحاج الشريف )
الأحد أكتوبر 08, 2017 12:57 pm من طرف بن عامر لخضر
» برج الغدير : معلم أثري يكاد يندثر ( الضريح الروماني ببرج الشميسة )
الإثنين أكتوبر 02, 2017 6:42 am من طرف بن عامر لخضر
» مجموعة أطروحات دكتوراه دولة في الإقتصاد.
الجمعة مارس 31, 2017 9:25 pm من طرف yacine ha
» بعض من مؤلفات الدكتور محمد الصغير غانم
الثلاثاء مارس 21, 2017 8:42 am من طرف cherifa cherifa
» ربح المال مجانا من الانترنت
السبت فبراير 25, 2017 9:15 am من طرف mounir moon
» موسوعة كتب الطبخ
الجمعة فبراير 24, 2017 4:43 pm من طرف mounir moon
» cours 3eme année vétérinaire
الجمعة فبراير 24, 2017 4:38 pm من طرف mounir moon
» اين انتم
الإثنين فبراير 13, 2017 2:47 pm من طرف guerna noureddine